Συχνές Ερωτήσεις για το Breathe Right

 

Ρινικές ταινίες Breathe Right® (Original & Διάφανες)

 1. Τι είναι οι ρινικές ταινίες Breathe Right®;
 2. Πώς λειτουργούν;
 3. Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από αυτό το προϊόν και πότε μπορεί να το χρησιμοποιεί;
 4. Με ποιο τρόπο παρέχουν ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση;
 5. Μπορούν οι ρινικές ταινίες Breathe Right® να βοηθήσουν στη μείωση του ροχαλητού;
 6. Μπορούν πραγματικά να με βοηθήσουν να κοιμηθώ;
 7. Πώς μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με στραβό ρινικό διάφραγμα;
 8. Μπορεί οποιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει τις ρινικές ταινίες;
 9. Σε τι διαφέρουν οι διάφανες ρινικές ταινίες Breathe Right®από τις original;

 

Ρινικές ταινίες Breathe Right® με Μινθόλη

 1. Σε τι διαφέρει αυτό το προϊόν από τις original ή τις διάφανες ρινικές ταινίες;
 2. Με ποιο τρόπο απελευθερώνεται το άρωμα της μινθόλης;
 3. Μπορώ να χρησιμοποιώ τις original ή τις διάφανες ρινικές ταινίες (αντί αυτών με μινθόλη) για ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση που οφείλεται σε κρυολόγημα;
 4. Η μυρωδιά της μινθόλης φαίνεται να εξαφανίζεται ύστερα από μερικά λεπτά. Λειτουργεί όμως ακόμη η ταινία;
 5. Πόσες φορές μπορώ να ξύσω την ταινία ώστε να απελευθερωθεί το άρωμα της μινθόλης;

Ρινικές ταινίες Breathe Right (Original & Διάφανες)

 

1.Τι είναι οι Ρινικές Ταινίες Breathe Right®;

 

Οι Ρινικές Ταινίες Breathe Right® είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν, χωρίς φάρμακα, το οποίο εφαρμόζεται επάνω στη μύτη και λειτουργεί μηχανικά, ανασηκώνοντας ελαφρά τους εξωτερικούς αεραγωγούς της μύτης. Έτσι, μειώνεται η αντίσταση των ρινικών αεραγωγών, αυξάνοντας την ροή του αέρα και βελτιώνοντας την αναπνοή από τη μύτη.
επιστροφή στην αρχή

 

 

2. Πώς λειτουργούν;

 

Κάθε ρινική ταινία Breathe Right® αποτελείται από δύο εύκαμπτα τμήματα. Στην κάτω πλευρά της ταινίας υπάρχει μια ειδική κόλλα. Η ταινία τοποθετείται στην μύτη και κολλάει στην περιοχή που βρίσκεται επάνω από κάθε ρουθούνι. Τα δύο εύκαμπτα τμήματα της ταινίας τείνουν να επανέλθουν στην αρχική τους θέση ανασηκώνοντας ελαφρά τα ρουθούνια και ανοίγοντας τους ρινικούς αεραγωγούς για να προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση που διαρκεί για όσο χρονικό διάστημα φοράτε την ταινία.

Η μύτη σας είναι χωρισμένη σε 2 θαλάμους, τα ρουθούνια. Στο πίσω μέρος του κάθε ρουθουνιού υπάρχει ένα στενό τμήμα το οποίο ονομάζεται ρινική βαλβίδα και έχει πλάτος περίπου 3mm. O αέρας που εισπνέετε εισέρχεται μέσω αυτών των διόδων, οι οποίες μπορεί να φράσσουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι ρινικές ταινίες Breathe Right® διανοίγουν μηχανικά την περιοχή, ανασηκώνοντας ελαφρά τα εύκαμπτα τοιχώματα χόνδρου των ρινικών βαλβίδων, κάνοντας ευκολότερη την αναπνοή χωρίς την χρήση φαρμάκων.
επιστροφή στην αρχή

 

 

3. Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από αυτό το προϊόν και πότε μπορεί να το χρησιμοποιεί;

 

Όσοι θέλουν να βελτιώσουν την ρινική τους αναπνοή χωρίς να χρησιμοποιήσουν φάρμακα μπορούν να ωφεληθούν από τις ρινικές ταινίες Breathe Right®. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις ταινίες όποτε χρειάζεται για να αναπνέετε ευκολότερα: εάν έχετε ρινική συμφόρηση λόγω αλλεργίας ή κρυολογήματος, κατά την άσκηση ή τον ύπνο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
επιστροφή στην αρχή

 

 

4. Με ποιο τρόπο παρέχουν ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση;

 

Η ρινική συμφόρηση που προκαλείται από αλλεργίες ή από κρυολόγημα περιορίζει την ήδη μικρή ρινική βαλβίδα στο πίσω μέρος του ρουθουνιού, κάνοντας την αναπνοή από τη μύτη ακόμη δυσκολότερη. Η ρινική ταινία Breathe Right® ανοίγει τους αεραγωγούς της μύτης, μειώνοντας την αντίσταση στη ροή του αέρα και παρέχοντας προσωρινή ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση.
επιστροφή στην αρχή

 

 

5. Μπορούν οι ρινικές ταινίες Breathe Right® να βοηθήσουν στη μείωση του ροχαλητού;

 

Η ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να προκαλεί ροχαλητό, καθώς αναγκάζεστε να αναπνέετε από το στόμα όταν περιορίζεται η αναπνοή από τη μύτη. Οι ρινικές ταινίες Breathe Right® βελτιώνουν τη ροή του αέρα διαμέσου της ρινικής οδού, και αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ροχαλητού. To ροχαλητό σας μπορεί να είναι σύμπτωμα μία σοβαρότερης κατάστασης, όπως είναι η υπνική άπνοια. Σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

επιστροφή στην αρχή

 

6. Μπορούν πραγματικά να με βοηθήσουν να κοιμηθώ;

 

Ναι! Η δυσκολία στον ύπνο το βράδυ ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αναπνέετε καλά από τη μύτη. Ακόμη και ανεπαίσθητες δυσκολίες στην αναπνοή μπορεί να προκαλούν ανήσυχο ύπνο, τινάγματα ή στριφογύρισμα, συχνά ξυπνήματα, ή να ευθύνονται για το γεγονός ότι ξυπνάτε κουρασμένοι. Οι ρινικές ταινίες Breathe Right® ανοίγουν τους ρινικούς αεραγωγούς έτσι ώστε να μπορείτε να αναπνέετε από τη μύτη σας και όχι από το στόμα. Και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα.
επιστροφή στην αρχή

 

 

7. Πώς μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με στραβό ρινικό διάφραγμα;

 

Το στραβό ρινικό διάφραγμα είναι μία απόκλιση του οστέινου ή του χόνδρινου τμήματος του διαφράγματος που διαχωρίζει τα ρουθούνια. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται η παρεμπόδιση της ροής του αέρα διαμέσου του ενός ή και των δύο ρουθουνιών, η δυσκολία στον ύπνο, η χρόνια ρινική συμφόρηση και το ροχαλητό. Αν και οι ρινικές ταινίες Breathe Right® δεν αποτελούν εναλλακτική λύση σε μία χειρουργική επέμβαση, μπορούν να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων διευκολύνοντας την ροή του αέρα από τη μύτη.
επιστροφή στην αρχή

 

 

8. Μπορεί οποιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει τις ρινικές ταινίες;

 

Οι ρινικές ταινίες Breathe Right® μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους, εκτός των παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών. Οι ταινίες αυτές έχουν στην κάτω πλευρά ειδική κόλλα που τις συγκρατεί στη θέση τους χωρίς να προκαλεί ενόχληση. Το προϊόν περιέχει φυσικό ελαστικό λάτεξ το οποίο μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, οπότε τα άτομα που έχουν αλλεργία στο λάτεξ, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις ρινικές ταινίες Breathe Right®.
επιστροφή στην αρχή

 

 

9. Σε τι διαφέρουν οι διάφανες ρινικές ταινίες Breathe Right® από τις original;

 

Οι διάφανες και οι original ρινικές ταινίες Breathe Right® λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ωστόσο, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι ελαφρώς διαφορετικά, ώστε οι διάφανες ταινίες να αφαιρούνται ευκολότερα, καθώς απευθύνονται σε αυτούς που έχουν ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα.
επιστροφή στην αρχή

 

 

Ρινικές ταινίες Breathe Right με Μινθόλη


1. Σε τι διαφέρει αυτό το προϊόν από τις original ή τις διάφανες ρινικές ταινίες;

 

Όλες οι ρινικές ταινίες Breathe Right® αποτελούνται από δύο εύκαμπτα τμήματα τα οποία ανασηκώνουν ελαφρά τις ρινικές κόγχες ανοίγοντας τους αεραγωγούς της μύτης ώστε να αναπνέετε καλύτερα. Οι ταινίες Breathe Right® με μινθόλη είναι επικαλυμμένες με μικροκάψουλες που περιέχουν μινθόλη, ευκάλυπτο και καμφορά. Ξύστε απαλά την επιφάνεια της ταινίας και εισπνεύστε το χαλαρωτικό άρωμα.
επιστροφή στην αρχή

 

 

2. Μπορώ να χρησιμοποιώ τις original ή τις διάφανες ρινικές ταινίες (αντί αυτών με μινθόλη) για ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση που οφείλεται σε κρυολόγημα;

 

Ναι. Όλες οι ρινικές ταινίες Breathe Right® λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο ελευθερώνοντας τους αεραγωγούς της μύτης.
επιστροφή στην αρχή


 

3. Η μυρωδιά της μινθόλης φαίνεται να εξαφανίζεται ύστερα από μερικά λεπτά. Λειτουργεί όμως ακόμη η ταινία;

 

Το αισθητήριο της όσφρησης μπορεί να μην αναγνωρίζει πλέον το άρωμα. Ξύστε ξανά την επιφάνεια της ταινίας για να απελευθερώσετε περισσότερους ατμούς μινθόλης.
επιστροφή στην αρχή

 


4. Πόσες φορές μπορώ να ξύσω την ταινία ώστε να απελευθερωθεί το άρωμα της μινθόλης;

 

Μπορείτε να απελευθερώσετε το άρωμα πολλές φορές κατά τη χρήση μίας και μόνο ταινίας. Αλλά θυμηθείτε ότι δεν συνιστάται η χρήση της ταινίας για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα..
επιστροφή στην αρχή